BOVAG Garantie

Bij aankoop

Auto's
In artikel 15 lid 3 van de BOVAG algemene voorwaarden staat het volgende vermeld:

“Op gebruikte auto’s verleent de verkoper, tenzij koper uitdrukkelijk schriftelijk heeft verklaard af te zien van BOVAG Garantie, minimaal zes maanden BOVAG Garantie. De verkoper kan BOVAG Garantie verlenen indien het aankoopbedrag van de gebruikte auto € 4.500 of meer bedraagt of indien het aankoopbedrag weliswaar minder bedraagt dan € 4.500 maar wél meer is dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto.”

Autobedrijven bieden hun auto’s veelal aan tegen de laagste prijs die zij haalbaar achten. Dit is dan de zogenaamde meeneemprijs. Voor BOVAG Garantie kan dan nog een toeslag worden overeengekomen. Wordt door de consument afgezien van BOVAG Garantie, dan dient dit duidelijk op de koopovereenkomst te staan en dient u hiervoor te hebben getekend. Download garantiebepalingen auto's (PDF)

Motorfietsen, bromfietsen en snorfietsen
BOVAG Garantie is standaard van toepassing op een gebruikte motorfiets koopt met een aankoopbedrag van minstens € 3.000 en het aankoopbedrag 35% of meer van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt. Bij een gebruikte brom- of snorfiets geldt standaard BOVAG Garantie indien het aankoopbedrag minstens de helft van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt. Download garantiebepalingen gemotoriseerde tweewielers (PDF)

Fietsen
BOVAG Garantie is standaard van toepassing op een gebruikte fiets met een aankoopbedrag van minstens € 250. Download garantiebepalingen fiets (PDF)

Caravans en vouwwagens
BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte caravan met een aankoopbedrag van minstens € 3.500. Voor gebruikte vouwwagens is BOVAG Garantie standaard van toepassing bij een een aankoopbedrag van minstens € 2.000. Download garantiebepalingen caravans en vouwwagens (PDF)

Kampeerauto's
BOVAG Garantie is standaard van toepassing als een particulier een gebruikte kampeerauto koopt met een aankoopbedrag van minstens € 12.500. Download garantiebepalingen kampeerauto's (PDF)

Revisie
Bij BOVAG aangesloten revisiebedrijven verlenen BOVAG Garantie op door hen geleverde diensten en gereviseerde motoren, onderdelen of andere losse componenten. Download garantiebepalingen revisie (PDF)

Aanhangwagens
Voor aanhangwagens geldt bij aankoop géén BOVAG Garantie, wèl bij reparatie en onderhoud (zie hieronder).

Bij reparatie en onderhoud

Auto’s: 3 maanden. 
Motorfietsen: 6 maanden.
Fietsen, scooters en bromfietsen: 3 maanden.
Caravans en vouwwagens: 6 maanden.
Campers: 3 maanden.
Aanhangwagens: 3 maanden.

Rijles

Bij BOVAG-rijscholen is bij faillissement het BOVAG Garantiefonds van toepassing indien de cursist een ingevulde en ondertekende BOVAG-lesovereenkomst en een ingevulde leskaart kan overleggen.
Reglement BOVAG Garatiefonds Rijscholen

Autowassen

Als klant van een BOVAG-autowasbedrijf kunt u zich bij schade wenden tot de eigenaar van de wasinstallatie. Komt u er onderling niet uit dan kunt u samen het Schademeldingsformulier invullen, waarmee u zich kunt richten tot de expertisebureau’s ITEB en DEKRA Onderzoek, zodat u verzekerd bent van een goede schadeafhandeling.
Veelgestelde vragen over schadeprocedure

Algemene voorwaarden

BOVAG Autodealers en BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven (particulieren)
BOVAG Autodealers en BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven (zakelijke markt)
BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven
BOVAG Truckdealers
BOVAG Fietsbedrijven
BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven
BOVAG Caravan- en Camperbedrijven
BOVAG Aanhangwagenbedrijven
BOVAG Rijscholen
BOVAG Autowasbedrijven
BOVAG Revisiebedrijven (particulieren)
BOVAG Revisiebedrijven (zakelijke markt)

Huurvoorwaarden

BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven
BOVAG Fietsbedrijven
BOVAG Caravan- en Camperbedrijven
BOVAG Aanhangwagenbedrijven